Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
UiTM, UPI meterai MOC pembangunan perpustakaan dan kepustakawanan

UiTM, UPI meterai MOC pembangunan perpustakaan dan kepustakawanan

Bintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktif
 

Bandung, 12 Disember 2022 - Universiti Teknologi MARA (UiTM) telah melakar sejarahnya yang tersendiri apabila berjaya memeterai Memorandum Kerjasama (MOC) dengan Universitas Pendidikan Indonesia (UPI) di dalam bidang pembangunan perpustakaan dan kepustakawanan.
Menerusi MOC ini, institusi pendidikan tinggi di kedua-dua negara ini akan bekerjasama erat dalam perkara berkaitan pembangunan repositori, perkhidmatan perpustakaan dan komuniti serta pembangunan bakat di perpustakaan akademik.

Pemeteraian MOC ini telah ditandatangani oleh Ketua Timbalan Pustakawan UiTM YBrs. Ts. Hj. Azizi bin Hj. Jantan dan Ketua Pustakawan UPI YBrs. Dr. Riche Cynthia Johan, M. Si.

Turut hadir di majlis yang diadakan di Perpustakaan UPI, Kota Bandung, Jawa Barat, Indonesia, ialah Ketua Jabatan Perolehan Bahan Perpustakaan UPI YBrs. Hada Hidayat Margana, M.I.Kom., Pustakawan Kanan UiTM Tuan Hj. Ahmad Faizar bin Jaafar dan Pustakawan UiTM Encik Asraf Zamani bin Hazim.

Dengan termeterainya MOC ini, Perpustakaan UiTM komited terhadap halatuju UiTM ke arah Gobally Renowned University 2025 (GRU2025) disamping memartabatkan perpustakaan dan profesion kepustakawanan di peringkat antarabangsa.

#gru #grulibraryuitm

Contact Us

Corporate Communication Division
Perpustakaan Tun Abdul Razak
Universiti Teknologi Mara (UiTM)
40450 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
Malaysia

  +603 5544 3793 | Consultation Services
  +603 5544 3716 | Customer Services
  +603 5544 3735 | Corporate Division
  korporatptar@uitm.edu.my
  Join Channel - @uitmlibrary
  Click here to view QR Code
  Facebook Chief Librarian