Tahniah KIK Titanium PTAR menerima 3 STAR AWARD di ICQCC 2012

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

 

Diucapakan Tahniah kepada Kumpulan Inovativif Kreatif(KIK) Titanium PTAR kerana telah menerima 3 STAR AWARD di International Convention on Quality Control Circles (ICQCC) 2012 yang telah berakhir semalam di Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC)

Idea menganjurkan Konvensyen Antarabangsa mengenai Kumpulan Kawalan Kualiti (ICQCC) bermula pada tahun 1975. Semasa Persidangan Kawalan Korea, Pengerusi Jawatankuasa Penganjur Persidangan mencadangkan bahawa peluang untuk bertukar-tukar idea dan pengalaman dalam aktiviti Circle QC perlu diadakan secara berkala di kalangan negara-negara untuk pembangunan selanjutnya aktiviti.
Atas sebab ini, pada tahun 1976, Konvensyen ICQCC pertama telah dadakan Seoul dan negara-negara yang mengambil bahagian ialah Jepun, Korea dan Taiwan.

Sejak itu, beberapa buah negara dari wilayah Asia telah menghadiri Konvensyen dan telah meningkat tahun demi tahun. ICQCC 2011 pada tahun lepas telah diadakan di Yokohama, Jepun dan pada tahun ini ICQCC 2012 di Kuala Lumpur, ini merupakan konvensyen kali kedua yang akan dianjurkan di Malaysia.
Seterusnya diikuti seterusnya  pada tahun hadapan ICQCC 2013 di Taiwan dan ICQCC 2014 di Sri Lanka